TREDJE FÖLET!

Natten till torsdag fölade vårt fina sto Citta! Hon är ju den som är 4 faldigt hingstmor så det är ett värdefullt sto att ha i avel.

Det blev ett stoföl även denna gång!

Fölet är e.Torpalyckans Powerpoint och det syns väl att han är fader! Han har positivt visat på bara två föl visserligen,  men bägge har fått hans fantastiska överlinje och reslighet och bra ben och sist inte minst storleken! De två fölen kommer bli stora D ponnyer!

Vi väntar fler efter Powerpoint så ska se om de kommande ärver den fina typ han har.

Bild på nya fölet

FLYTT FÖR HINGSTARNA MAN-BOY OCH DEXTER

I helgen flyttade båda våra hingstar till en ny famlj som ska tävla dessa två fina hingstar. För Dexter bli det som mål att kvala till 5 års championaten. Och Man-Boy ska ut på tävlingar.

En seriös ung liten ryttare som ska rida/tävla dem, såg väld fint ut när hon provred dem! Skönt att ha dem på samma plats oxå. Ja vi få se vad 2018 års tävlingsår bjuder på :)

Bild på Dexter och Man-boy

ÄNNU ETT FÖL ÄR FÖTT!

Ja sent igår var det dags för Sissy att föla, det blev ett stoföl denna gång oxå det rär T.Dexter som är fader. En vacker tjej väld fint tecknad. Hon är väld lik Dexter tycker jag.

Även Sissy fick föla ute i lugn o ro och efterbörden föll snabbt. Sissy har ju fått ett antal föl nu så hon är en oerhört lugn mamma som inte oroar sig så mkt. Är glad det blev ett stoföl då hon bara fått en dotter , Wiwwi som tyvärr fick tas bort akut nån vecka sedan dräktig var hon dessutom Ja ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.....

Nästa ston till att föla är Citta och Corona datum är 6 maj på båda så det är ju inte många dagar kvar men de kanske oxå går över tiden.

Bild på Sissys föl

FÖL!

Sent igår fölade Gemini äntligen! Fint stoföl otroligt pigg och levnadsstark , underbart att se. Hon fick föla ute trots klockan va så sent men vi har belysning vid den hagen då paddocken ligger intill. De fick vara för sig själva o åt gjorde hon efter 15 min.

Detta är Geminis tredje föl hon har ju bara fått hingstar tidigare så jag är tacksam för ett stoföl. Det bästa när de fölar ute är ju såklart bättre hygien , de har lättare för att ställa sig upp ( blir ju aldrig halt som i en box) och de lär sig följa mamman snabbt!

Oxå fördel för stoet då det är viktigt hon få röra sig o tömma sig. Efterbörden tappade hon snabbt , skönt! Ja en perfekt fölning helt enkelt och vädret var på topp med månljus

Bild på Capella som hon ska heta

NU ÄR DET DAGS!!

Ja nu äntligen ÄR det dags mjölken har sprutat av och till sen tidigt i morse och hon är påverkad av små värkar så gissar på att blir fölning när som nu. Hon går nu tsm med Karmalita Siskas Cissy som oxå gått över så dem två får vara ifred ,

Tycker ju det bästa är om de kan föla ute i en grön torr hage då dem är så vana att röra fritt på sig året om, men blir det sent får jag plocka in Gemini ändå. Har ju en mindre lösdrift där man kan stänga porten och ha som en stor fölningsbox.

Ja hoppas nu allt går bra. Gemini har sen tidigare bara två avkommor. Pluto f-16( e Bakkegaards Pinpoint och Cosmos f-15 e T Wiwladi)

Gemini köpte vi som föl i England enbart för att ha i avel faktiskt , lite annat blod. Hon är svart och maxad D. En speciell dam men mkt snäll. Hon hoppar rikt bra är visad på 3 års men fick där bara 8-7 men det va dagens form som inte satt rikt.

Ja nu väntar vi med spänning med tanke på det är ju trots allt T.Powerpoints allra första föl!! Återkommer när hon fölat.

Bild på Buckland Gemini som föl när vi kikade på henne i England

 

FÖLSÄSONGEN NÄRMAR SIG

Våren närmar sig men trots lite värme håller stona sig. De första att föla är Buckland Gemini som är dräktig med T. Powerpoint , såååå spännande!!

Sen är det Karmalita Ciska Sissy som oxå går och kniper. De båda skulle föla 17 april så det är verlk dags nu! Sissy är dräktig med Dexter så det är såklart lika spännande.

Vi har tre st åringar efter Dexter dem är väld snygga och av ädlare typ. Ja det är bara att vaka vidare och hoppas det bli i dagarna!